Sådan undgår du cykeltyveri

Det burde ikke være nødvendigt at sige, men: Lås altid cyklen - uanset hvor kort tid du er væk. Hvis cyklen ikke er låst, dækker forsikringen ikke. Så kort kan det siges.

Monter en lås, der er godkendt af Dansk Varefakta Nævn (DVN), ellers dækker forsikringen ikke.
 
 

 

 
Tjek om du har dækningen Cykler på din indboforsikring, så du får erstattet din cykel, hvis den bliver stjålet. Tjek også, hvor dyre cykler din forsikring dækker, og om løsdele og tilbehør er korrekt meddækket. Læs mere om indboforsikring.
 
Gå ind på din personlige side hos GF: www.mitgf.dk. Her kan du se dine policer, og hvordan du er dækket.
 
GF Forsikring giver dig gode råd til at undgå cykeltyveri

Sådan gør du det endnu sværere for cykeltyven:

✓ To låse forlænger tiden, tyven skal bruge på at stjæle din cykel. Så kombiner gerne den fastmonterede lås med fx en wire-/kædelås, så du kan låse din cykel fast til et cykelstativ eller en lygtepæl

✓ Hvis der er særligt kostbare dele på din cykel, kan du gravere cyklens stelnummer på det. Du kan låne en elektrisk gravørpen hos politiet

✓ Stil din cykel i et aflåst rum eller skur, hvis du har mulighed for det

✓ Hvis du pendler og stiller cyklen på en bus- eller togstation, så brug en ældre cykel, så er ærgrelsen knap så stor, hvis den forsvinder. Undersøg om det er muligt at benytte en aflåst cykelparkering

✓ Har du en dyr specialcykel, bør du ikke efterlade den udenfor

✓ Parker ikke cyklen på strækninger, hvor mange mennesker færdes ved nattetid. Så er der risiko for, at nogle føler sig fristet til at bruge din cykel til hjemturen.

Låsebevis, kvittering og forsikring

Når du køber en ny cykel med en ny lås, får du et låsebevis (varefaktakortet). Låsebeviset skal være udfyldt med cyklens stelnummer.
 
Hvis din cykel bliver stjålet skal GF have låsebeviset, hvis du skal have erstatning. Husk også at få et låsebevis, hvis du skifter din gamle lås ud med en ny.
 
Når du køber en brugt cykel 
Bed sælgeren om en kvittering, så du har dokumentation for, at du ejer cyklen. På den måde sikrer du dig også mod at købe en stjålet cykel.
 
 
Kilde: Det Kriminalpræventive Råd, Forsikring & Pension, GF Forsikring

Få nyheder fra GF Forsikring

Over 150.000 danskere får allerede nyhedsbrev fra os.
Vil du også være med?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev