Undersøgelse af forsikringssvindel

I GF Forsikring arbejder vi for det ærlige medlem. Vi stoler som udgangspunkt altid på vores medlemmer, når de anmelder en skade hos os – og det er der cirka 130.000, der årligt gør. 

 

Vi er der, når medlemmet har brug for hjælp

Vi ønsker, at vores medlemmer oplever at blive godt hjulpet, og at de oplever en god service samt en professionel og ensartet skadebehandling, når uheldet er ude.

GF Forsikring er et medlemsejet selskab, og den solidarisk tanke er dybt forankret i vores DNA – kun ved at stå sammen kan vi opnå de bedste produkter til den bedste pris. Derfor accepterer vi ikke, hvis et medlem ikke handler efter reglerne. Forsikringssvindel er strafbart, og udbetalinger til uberettigede skader går ud over alle de øvrige medlemmer.

 

Når mavefornemmelsen ikke er helt rigtig

Skadebehandling beror ofte på mavefornemmelse, og af og til oplever vi omstændigheder, hvor vi føler grund til at se nærmere på skadeanmeldelsen. Det kan være usædvanlige, uklare eller modstridende oplysninger eller på anden måde forhold, der ikke helt stemmer. I de tilfælde beder vi vores medlem om yderligere dokumentation, og ofte er der en god forklaring på uklarhederne, så medlemmet får erstatning i henhold til sine policevilkår.

Men i cirka 700 sager om året – eller cirka 0,5 % af de anlagte sager – er mavefornemmelsen stadig ikke helt rigtig, og i de tilfælde overgår sagen til vores undersøgelsesteam, som arbejder uafhængigt af skadeafdelingen. Teamet består af i alt seks personer, hvoraf to er tidligere politifolk - alle fastansatte i GF Forsikring. Teamets opgave er at undersøge sagerne til bunds og politianmelde dem, hvis der er bestyrket mistanke om, at der bevidst er afgivet urigtige oplysninger eller foretaget falsk anmeldelse.

 

Vi jagter ikke svindlere

Som medlemsejet forsikringsselskab har vi pligt til at undersøge, om skaden eller omfanget af skaden er falsk eller opdigtet, og om erstatningskravet derfor er uberettiget eller for højt.

Vi sætter ind tidligt for på den måde hurtigt at afklare årsagssammenhænge. Det er vigtigt for os at understrege, at vi ikke jagter svindlere men søger sandheden.

Kort sagt: Vi passer på vores ærlige medlemmer. Det mener vi er ”overskud til hinanden”.

Ring til os

+ 45 70 13 80 80

Vi sidder klar til at hjælpe dig!