Forsikringer for alle

Billig husforsikring med overskudsdeling

Dit hus er en af dit livs største investeringer, men det behøver din husforsikring ikke være. Hos GF hjælper vi med at sammensætte din forsikring, så du er dækket fra kælder til kvist, mens vi holder prisen på et minimum.

Hvad dækker en husforsikring?

Det kan være svært at undgå skader på et hus, selvom du passer godt på det. Hvis du får en skade, er det dog rart at vide, du er dækket med din husforsikring. Ofte dækker en husforsikring brand- eller vandskader, men hos GF kan forsikringen også dække:

Storm

✓ Rådskade

Sky- eller tøbrud

✓ Rør- og kabelskade

✓ Svamp- og insektskade

Tyveri, indbrud eller hærværk

✓ Eksplosion, lynnedslag eller kortslutning

Få alle fordelene med en billig husforsikring hos GF Forsikring

Fordele med en husforsikring hos GF

Der er flere fordele ved at have din husforsikring hos GF. Du kan fx skræddersy forsikringen, så den passer til dine behov. På den måde kan du vide dig sikker på, at du får den rette dækning til en fair pris. 

Derudover er der andre fordele inkluderet i din husforsikring hos GF:

✓ Hjælp døgnet rundt. Du kan altid ringe til os, hvis du står i en kritisk situation.

✓ Rabat på din husforsikring, hvis du forebygger vand- og brandskader.

✓ Overskudsdeling sikrer, at du ikke betaler for meget for dine forsikringer, fordi vi, som medlemsejet forsikringsselskab, deler overskuddet med dig.

Få tilbud på husforsikring

 

Godt råd til din husforsikring

Hvis du overvejer en tilvalgsdækning til din husforsikring, er det en god idé at vurdere, om merudgiften opvejer risikoen for, at du får brug for tilvalgsdækningen. Vi anbefaler, at du overvejer dine krav til økonomisk stabilitet og æstetik på en rationel måde. Har du økonomisk rådighed til selv at betale for en skade, hvis du får behov det – og er det dét, du foretrækker?

Nogle tilvalgsdækninger er fornuftige for nogle husejere, mens det ikke nødvendigvis er tilfældet for andre. Kig i husets tilstandsrapport, eller få hjælp af en byggesagkyndig til at vurdere, om tilvalgsdækninger til din husforsikring er en god idé for dig.

Du kan også blive ringet op af GF, der gerne hjælper dig med at finde en løsning, der passer til dine behov.

Hvad koster en husforsikring?

Prisen på en husforsikring afhænger af forskellige faktorer. Det er blandt andet dit valg af selvrisiko, hvordan du ønsker at sammensætte dækningen, og hvor du bor. Selvrisikoen er det beløb, du selv skal betale, hvis du får en skade.

Ønsker du en nøjagtig pris på din husforsikring, kan du prøve vores online prisberegner. Her skal du blot indtaste dine oplysninger, så får du prisen at se med det samme.

Læs mere om prisen på husforsikring

 

Beregn pris på husforsikring

Med en udvidet husforsikring fra GF Forsikring kan du blive dækket mod vandskader, skadedyr og funktionsfejl til en god husforsikring pris

Sammensæt den optimale husforsikring

Med en husforsikring hos GF er du altid godt dækket. Hvis du ønsker det, kan du yderligere vælge følgende tre tilvalgsdækninger, så du er ekstra sikret:

 

1. Udvidet vandskade

Udvidet vandskade er værd at overveje i takt med, at det danske vejr bliver mere uforudsigeligt og ekstremt.
Vælger du udvidet vandskade, får du dækket:

✓ Skader efter almindeligt og kraftigt regnvejr, der ikke bliver betegnet som skybrud

✓ Fygesne, der trænger ind i huset og smelter

✓ Vand, der siver eller drypper fra synlige rør, fx en radiator

✓ Kloak- eller grundvand, der stiger op i huset efter et kraftigt regnvejr eller længere tids regn

✓ Vandspild og tab af gas, olie eller lignende, hvis du har en skade på dine rør eller stikledninger.

2. Udvidet dækning

Udvidet dækning er et oplagt tilvalg for dig, der ønsker ekstra tryghed, som kan spare dig for uforudsete regninger og gener.

Vælger du udvidet dækning, får du dækket følgende:

✓ Skader efter visse skadedyr

✓ Bekæmpelse af visse skadedyr

✓ Skader på haveanlæg og havebelægninger

✓ Funktionsfejl i husets elektriske installationer

✓ Byggematerialer som bliver stjålet, brænder eller får vand-/stormskade

3. Dækning af kosmetiske forskelle

Vælger du kosmetiske forskelle som tilvalg, får du mulighed for at genskabe det pæne udtryk i dit hjem. Kosmetiske forskelle til husforsikringen dækker, hvis:

✓ Du får en rørskade i et rum med klinker eller fliser. Her får du dækket udgifterne til at skifte klinker/fliser på gulvet eller væggen, alt efter hvor skaden er sket, hvis klinkerne/fliserne ikke længere kan skaffes. Er den samme klinke/flise på andre flader i rummet, får du også dækket halvdelen af udgiften til at udskifte dem, så du kan sikre et ensartet udtryk i rummet.

✓ Du kan også få dækket halvdelen af udgiften til at udbedre kosmetiske forskelle som følge af en skade på glas eller sanitet. Det kan fx være kosmetiske forskelle mellem dit toilet og håndvask.

Sænk prisen på din husforsikring

Du kan sænke prisen på din husforsikring på flere måder. Du kan selvfølgelig vælge en højere selvrisiko. Selvrisikoen er beløbet, du skal betale i tilfælde af, du får en skade. Jo højere en selvrisiko, du vælger, desto billigere bliver din husforsikring.

En anden mulighed er ved at forebygge skader. Det skal kunne betale sig at forebygge skader, og derfor tilbyder vi dig rabat, hvis du installerer en vandalarm og højvandsslukke, eller hvis du har brandalarm med overførsel til alarmcentral. 

Den sidste måde, du kan få en billigere husforsikring på, er med samlerabat. Ved at samle mindst tre forsikringer hos GF, får du 10% i samlerabat. Du kan naturligvis kombinere samlerabatten med rabatten på vandalarm, højvandsslukke og brandalarm.

 

Kontakt en af vores rådgivere

Hvad dækker husforsikringen ikke?

Der er visse ting, husforsikringen ikke dækker. Fx er det din indboforsikring, der dækker dine ejendele. Derudover dækker forsikringen ikke genstande, der er omfattet af garanti, serviceordning, eller sælgers ansvar i henhold til købelovens reklamationsregler. Det kan fx være en ny vaskemaskine, som kortslutter, fordi der er en fabrikationsfejl i den. 

 

Værd at huske

Der er få ting, du skal huske, når du har en husforsikring. Det første er, at du skal sørge for at kontrollere, at de oplysninger, GF har om dig og dit hus, er korrekte. Hvis det ikke er tilfældet, kan det have betydning for erstatningen – det kan fx være, hvis du foretager en ombygning eller renovering af dit hus uden at give GF besked. På MitGF kan du hurtigt og let tjekke, om oplysningerne til din husforsikring er korrekte.

Derudover er det vigtigt, at du er opmærksom på at vedligeholde dit hus og din have, da det kan have betydning for din erstatning, fx hvis tagrender og afløb er stoppet, så der ikke er frit afløb. Du kan se i forsikringsbetingelserne, hvad du skal være opmærksom på at vedligeholde.

Er du ikke medlem i GF, kan du downloade forsikringsbetingelserne til husforsikringen her.

 

 

Sådan anmelder du en skade

Har du brug for at anmelde en skade på husforsikringen, kan du hurtigt og nemt registrere din skade online. Inden du anmelder skaden, er det vigtigt, at du sørger for at begrænse skaden mest muligt.

Anmeld skade på husforsikring
 

En husforsikring dækker skader på huset, som opstår ved fx brand, lynnedslag, kortslutning, stormskade, rådskade, sky- eller tøbrud, svamp- og insektskade samt tyveri, indbrud eller hærværk. Dækningen er altid afhængig af, hvilke tilvalgsdækninger du har valgt til din husforsikring.

Læs mere om, hvordan vi beregner prisen
 

Husforsikringen dækker ikke indbo eller genstande, installationer eller bygningsdele, som har erhvervsmæssig karakter. Derudover dækker husforsikringen heller ikke genstande, der er omfattet af en garanti eller serviceordning. Det kan fx være et nyt køleskab, som kortslutter, fordi det har en fabrikationsfejl. 

Et huskøb er for de fleste den største økonomiske investering, de foretager i deres liv. En husforsikring er ikke lovpligtig, men hvis du låner penge til dit huskøb, vil långiver – fx realkreditinstituttet – næsten altid stille krav om, at du tegner en husforsikring. Det er dog en god idé at tegne en husforsikring, uanset om du har lån i boligen eller ej.

En nem måde at kende forskel på husforsikring og indboforsikring er, at du forestiller dig, at du løfter dit hus op i luften og vender det på hovedet.

 

Indboforsikringen vil dække alle de ting, som vil ”falde ud”, mens husforsikringen dækker det resterende af huset, som forbliver i luften. 

Prisen på en husforsikring afhænger blandt andet af dit valg af selvrisiko, hvordan du ønsker at sammensætte husforsikringen, og hvor du bor. Prisen er derfor også individuel. Ønsker du en nøjagtig pris på din husforsikring, kan du prøve vores online prisberegner.

 

Beregn pris på husforsikring