Bliv sikker på cyklen og undgå cykeltyveri

Har du styr på cykelforsikringen? Og på sikkerheden - både hvad angår dig selv og dine børn?

Vi danskere eeeelsker at cykle. Og vi gør det hele året rundt, i sol og regn og vind. Der er ikke noget, der kan stoppe os! Det skulle da lige være cykeltyven...

 

 

 

Læs med her på siden, hvor vi har samlet en række brugbare tips og tricks til dig, der elsker at cykle ud over stepperne på den tohjulede. Her er gode råd om både sikkerhed og cykelforsikring - og tips til, hvordan du gør det lidt sværere for cykeltyven at stikke af med din cykel. 

GF Forsikring tilpasser din cykelforsikring efter dine behov

En cykelforsikring tilpasset dine behov

Vi holder meget af vores cykler, da de fleste af os bruger dem dagligt. Derfor er vi også sårbare, hvis cyklen skulle blive stjålet.

Du kan gøre meget for at forebygge cykeltyveri, men skulle uheldet alligevel være ude og cykeltyven når frem til netop din cykel, så kan en cykelforsikring hjælpe dig. Cykelforsikringen er en tilknytning til din indboforsikring. 

Og har du en dyr cykel eller noget dyrt cykeludstyr, så kan du nemt supplere din cykelforsikring med udvidet cykeldækning. 

 

Læs mere om GF Forsikrings cykelforsikring her

Cykling med børn

Det er vigtigt at have styr på sikkerheden, når du færdes i trafikken. Uanset om du er fodgænger, cyklist eller bilist. Og det er især vigtigt, når vi skal lære de gode vaner videre til de yngste. 

GF Fonden har samlet nogle gode råd til dig, der som forælder skal hjælpe dit barn i gang med at cykle fra en tidlig alder. Cykling skaber glæde hos børn og kan samtidig give dit barn en stor følelse af frihed og selvstændighed, det er fantastisk at kunne transportere sig selv!

 

Husk cykelhjelmen og en ordentlig cykel
Det er ikke lovpligtigt at bruge cykelhjelm, men vi anbefaler alle at bruge cykelhjelm. Og så er det også vigtigt at vælge en ordentlig cykel i den rigtige størrelse. 

Gode råd til at cykle med børn

✓ Brug en løbecykel: Træning med løbecykel er smart, da det hjælper dit barn med at træne balancen og fordi det kort sagt er sjovt! Men husk, at dit barn ikke må cykle på cykelstien med en løbecykel.

✓ Cykling med pedaler: Næste skridt er, at dit barn skal lære at cykle med pedaler. Øv jer i et lukket område, og lær dit barn at styre, bremse og svinge uden at miste balancen.

✓ Lær at give tegn: Før I bevæger jer ud i trafikken, skal dit barn lære at give tegn - uden at miste balancen... Øv jer - endnu mere - i et lukket område, før I bevæger jer ud i trafikken.

✓ De første cykelture i trafikken: Vælg en rolig rute, cykel på ydersiden af dit barn (når der er mulighed for det), sig til i god tid, når I skal dreje eller stoppe - og husk, at én dag om ugen er bedre end nul dage!

✓ Cykling på egen hånd: Tommelfingerreglen er, at børn kan cykle kendte ruter på egen hånd fra 10-års alderen, men sørg for, at dit barn har styr på disse ting: at give tegn og placere sig korrekt på cykelstien, at bremse og kigge bagud uden at miste balancen, at vurdere andre trafikanters adfærd og at tage selvstændige beslutninger.

Gør det svært for cykeltyven ved at følge GF Forsikrings gode råd

6 måder, du gør det svært for cykeltyven

Sådan gør du det endnu sværere for cykeltyven:

✓ To låse forlænger tiden, tyven skal bruge på at stjæle din cykel. Så kombiner gerne den fastmonterede lås med fx en wire-/kædelås, så du kan låse din cykel fast til et cykelstativ eller en lygtepæl

✓ Hvis der er særligt kostbare dele på din cykel, kan du gravere cyklens stelnummer på det. Du kan låne en elektrisk gravørpen hos politiet

✓ Stil din cykel i et aflåst rum eller skur, hvis du har mulighed for det

✓ Hvis du pendler og stiller cyklen på en bus- eller togstation, så brug en ældre cykel, så er ærgrelsen knap så stor, hvis den forsvinder. Undersøg om det muligt at benytte en aflåst cykelparkering

✓ Har du en dyr specialcykel bør du ikke efterlade den udenfor

✓ Parker ikke cyklen på strækninger, hvor mange mennesker færdes ved nattetid. Så er der risiko for, at nogle føler sig fristet til at bruge din cykel til hjemturen.

Er du trafiksikker på el-cyklen?

Elcyklen bliver mere og mere populær. Selvom den umiddelbart ligner en almindelig cykel, så er der mange forskelle. GF Fonden har samlet en række gode råd - både til dig, der overvejer at anskaffe en el-cykel, og til dig, der allerede har en.

Læs alle de gode råd om elcykler her

Forsikring af din el-cykel 

For at en el-cykel kan blive forsikret, kræver det, at den er lovlig og overholder en række regler:

✓ Der må kun være én motor på cyklen.

✓ Motoren må kun hjælpe, når der trædes i pedalerne – ellers betragtes den ikke som en cykel. Eneste undtagelse er, når du bruger walk assist.

✓ Motoren må højst have en effekt på 250 watt.

✓ Motoren skal slå fra ved maksimum på 25 km/t.

Der gælder samme regler i forhold til lys, reflekser, bremser osv. på elcykel som for almindelige cykler.

Kilde: Vejdirektoratet