Sådan passer du på svindlere, når du skifter til MitID 

Inden juli måned 2022 skal flest muligt have skiftet fra NemID til MitID. Det udnytter mange svindlere til at forsøge at snyde dig.

Det kan være gennem sms’er eller mails, som foregiver at komme fra Digitaliseringsstyrelsen, og som linker til falske websider med falske NemID-logins.

Målet er at stjæle dine personlige oplysninger og dit NemID. 

 

 

 

Vil du undgå at havne i den uheldige situation, så husk først og fremmest, at ingen myndigheder vil sende officielle henvendelser direkte til din mail eller på sms.

Det vil altid blive sendt som Digital Post. Der er heller ingen myndigheder eller banker, som vil bede dig om at udlevere dine personlige oplysninger om dit NemID eller MitID i en sms, mail eller i et telefonopkald.

Tips til at undgå svindel

Pas på de falske ”phishing-mails”, sms’er og telefonopkald.

Målet med dem er at få dig til at udlevere dine oplysninger og klikke på et link, som kan sende dig videre til en falsk webside. Du kan risikere, at websiden bruges til at høste dine personlige oplysninger til yderligere svindel og identitetstyveri.

 

Hvis du er kommet til at give svindlere adgang, og de ændrer noget, fx forsøger at installere MitID på en ny telefon, vil du få besked om dette i en sms.

Du bør da hurtigst muligt spærre dit MitID.

 

 

Læs altid, hvad det er, du er ved at godkende med MitID. Hvis teksten ikke svarer til det, som du ønsker at godkende, eller hvis du ikke selv har igangsat handlingen, skal du lade være med at godkende. 

Du kan risikere at give svindlere adgang til din selvbetjeningsløsning i MitID, hvis du selv giver dem adgang ved at “swipe” og godkende en MitID-anmodning.

Læs mere om, hvordan du forebygger svindel og identitetstyveri

 

Sådan undgår du svindel når du skifter fra NemId til MitID

Hvad gør du, hvis skaden er sket? 

Du kan ringe til MitID support på telefon 33 98 00 10 på hverdage kl. 8-20 og i weekender kl. 10-16 i weekender.
Uden for åbningstid kan du få hjælp til at spærre dit MitID ved at ringe til hotlinen for identitetstyveri på telefon 33 98 00 98.

 

Få nyheder fra GF Forsikring

Over 150.000 danskere får allerede nyhedsbrev fra os.
Vil du også være med?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev