Ring til os

+ 45 70 13 80 80

Vi sidder klar til at hjælpe dig!

Entrepriseforsikring til private

Hvis du skal bygge nyt hus, bygge om eller lave en tilbygning til dit hus, er det en god idé at tegne en entrepriseforsikring. Der kan nemlig være begrænsninger i din husforsikring, som gør, at du ikke er dækket i forbindelse med en om- eller tilbygning.

Hvad dækker en entrepriseforsikring?

Med en entrepriseforsikring sikrer du dig økonomisk mod mange af de skader, der kan opstå i forbindelse med et byggeri. Entrepriseforsikringen dækker blandt andet:

✓ Tyveri af byggematerialer, som er låst inde

✓ Sætningsskade

✓ Hærværk

✓ Frost

✓ Skader på byggeriet

✓ Væltning

Entrepriseforsikringen er gældende under byggeriet dog højst i 12 måneder og skal tegnes, inden byggeriet påbegyndes. Forsikringen kan som udgangspunkt tegnes af alle, der enten ejer en grund, et hus, fritidshus eller kolonihavehus. Er du i en anden boligsituation, så kontakt os gerne og hør om dine muligheder.

 

Gør entrepriseforsikringen endnu bedre

Der er tre muligheder, når du tegner en entrepriseforsikring: All risks forsikring er den obligatoriske standarddækning, der følger med. Derudover er der to tilvalgsmuligheder: Bestående bygning og bygherreansvar.

All risks forsikring: Dækker blandt andet tyveri, hærværk, sky- og tørbrudsskader. Er du ikke selv- eller medbygger, dækker entrepriseforsikringen det arbejde, der er indgået med de pågældende entreprenører.

Bestående bygning: Dækker skader på en allerede eksisterende bygning, såsom sætningsskader. Det er kun muligt at tilvælge bestående bygning, hvis der er tale om en ombygning, tilbygning eller renovering.

Bygherreansvar: Omfatter mange af de skader på tredjemands person eller ting, du som bygherre kan blive gjort erstatningsansvarlig for.

Vær opmærksom på, at bygherreansvar ikke er en arbejdsskade- eller ulykkesforsikring. Disse forsikringer skal tegnes særskilt.

 

Hvornår bør du tegne en enterpriseforsikring?

Går du selv i gang med et større byggeprojekt (selvbygger), eller står du for dele af byggearbejdet (medbygger), er det en god idé at tegne en enterpriseforsikring. I disse tilfælde kan du selv være ansvarlig for eventuelle skader, der måtte opstå i forbindelse med byggeriet.

Har du derimod håndværkere til at klare arbejdet for dig, er det ikke altid nødvendigt. I nogle tilfælde kan det dog være en god idé fx, hvis du har flere håndværkere på byggeprojektet, og der kan opstå uenighed om, hvem der har ansvaret for skaden.

Er du i tvivl, kan du kontakte GF’s forsikringsrådgivere, der kan vejlede dig om, hvorvidt du bør tegne en enterpriseforsikring eller ej.

Ring mig op

 

GF samarbejder med AXA Forsikring

Hos GF har vi indgået en samarbejdsaftale med AXA Forsikring. AXA Forsikring har stor erfaring med entrepriseforsikringer og tilbyder dækning til alle former for både om-, til- og nybygninger.

Ønsker du at tegne en entrepriseforsikring, skal du udfylde denne begæring og sende den til GF Forsikring. Dernæst modtager du hurtigst muligt et tilbud fra AXA Forsikring.

 

Hvad koster en entrepriseforsikring?

Prisen på en entrepriseforsikring afhænger af flere faktorer. Det er blandt andet faktorer som den samlede totalentreprisesum, tilvalgsdækninger og valg af selvrisiko. Derfor er det også individuelt, hvad en entrepriseforsikring koster.

 

Tyveri af byggematerialer

Det er vigtigt, at du overholder enkelte regler for opbevaring, der både sikrer dig mod tyveri af byggematerialer, men også sikrer dækning. Det er blandt andet, at materialerne skal opbevares på byggeadressen. Derudover skal vinduer, døre, hårde hvidevarer, bad-, køkken- og skabselementer, sanitet samt vvs- og el-artikel stå aflåst.

OBS: Der kan være særlige krav til, hvordan du skal opbevare byggematerialerne. Er det tilfældet, vil det fremgå af din police.

Skift nemt til GF

Du skal ikke løfte en finger, når du vil skifte forsikring. Ønsker du at tegne forsikring hos GF, sørger vi for at opsige dine nuværende policer og overføre dem til GF.

Se hvordan du skifter forsikring til GF

Få nyheder fra GF Forsikring

138.000 danskere får allerede nyhedsbrev fra os.
Vil du også være med?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev