Skal jeg vælge fritidsulykkesforsikring eller heltidsulykkesforsikring?
Med en fritidsulykkesforsikring er du kun dækket i din fritid og op til 10 timers erhvervsarbejde om ugen, mens du med en heltidsulykkesforsikring er dækket hele døgnet. Bliv klogere på, hvad det betyder for dig, og hvad du skal vælge.
Forbrugerrådet TÆNK ’Anbefaler’ GF’s ulykkesforsikring
”Hos GF Forsikring får du en god dækning til en konkurrencedygtig pris, og du behøver ikke være kunde i en bestemt organisation for at kunne tegne en ulykkesforsikring. GF Forsikring er det åbne forsikringsselskab der ender øverst i testen.”
GF’s ulykkesforsikring fik en samlet bedømmelse på 68% og bedømmelsen ’’god’’, da Forbrugerrådet Tænk testede ulykkesforsikringer blandt 15 forsikringsselskaber i november 2023.
Fordele med heltidsulykkesforsikring
✓ Dækker pludselige hændelser, som forårsager personskader, og giver dig et varigt mén på minimum 5%, 8% eller 10% afhængig af dit valg af dækning
✓ Dækker hele døgnet
✓ Dækker erhvervsarbejde
✓ Dækker risikofyldt bijob (fx brandmand) i op til 10 timer om ugen
Fordele med fritidsulykkesforsikring
✓ Dækker pludselige hændelser, som forårsager personskader, og giver dig et varigt mén på minimum 5%, 8% eller 10% afhængig af dit valg af dækning
✓ Dækker i din fritid
✓ Dækker 10 timers erhvervsarbejde om ugen
Hvis du er selvstændig eller ledig, er det ikke muligt at være dækket af en fritidsulykkesforsikring. Det skyldes, at det i praksis er svært at skelne mellem fritid og arbejdstid.
Hvorfor vælge heltidsulykkesforsikring?
Kommer du til skade på arbejde, er du dækket af den lovpligtige arbejdsskadeforsikring, men dækningen er ofte lavere end den, du får med en heltidsulykkesforsikring.
Med heltidsulykkesforsikringen er du dækket hele døgnet, også i arbejdstiden, og du kan få erstatning fra både den lovpligtige arbejdsskadeforsikring og din heltidsulykkesforsikring, hvis uheldet er ude i arbejdstiden.
Hvad koster en heltidsulykkesforsikring?
Prisen på en heltidsulykkesforsikring afhænger blandt andet af den forsikringssum, du vælger, og din jobtitel. Du kan vælge en forsikringssum fra 100.000 kr. op til 3.000.000 kr. Har du et stillesiddende kontorarbejde, vil din pris typisk være lavere, end hvis du har et fysisk og mere risikobetonet arbejde.
Sørg for at give GF besked ved ændringer
Det er altid vigtigt, at du giver GF besked, hvis der sker større ændringer i dit liv som fx, hvis du skifter bolig, får nyt job, får nye arbejdsopgaver, bliver ledig, går på pension, begynder at køre på motorcykel eller lignende. Det kan nemlig have betydning for den samlede pris på din forsikring. Det gælder, uanset om du har en fritids- eller heltidsulykkesforsikring.Hvilken forsikring dækker hvornår?
Din ulykkesforsikring dækker, hvis du selv kommer til skade, mens en ansvarsforsikring dækker, hvis du er skyld i, at andre kommer til skade, eller du ødelægger deres ting. Har du svært ved at skelne, hvornår hvilken forsikring dækker, har vi uddybet det nedenfor.Ulykkesforsikring dækker pludselige hændelser, hvor du kommer til skade. Det kan dække over udgifter til behandling hos en tandlæge, fysioterapeut eller kiropraktor, men det kan også være en kontant erstatning ved varige mén på enten 5, 8 eller 10%.
Vær dog opmærksom på, at hvis du dyrker farlig sport, skal du vælge det som tilvalg til din ulykkesforsikring, før forsikringen dækker. Hos GF kan du tilvælge dækning for risikosport og højrisikosport.
Ansvarsforsikring dækker udgifterne, hvis du bliver gjort erstatningsansvarlig for skader på andre eller deres ting. Den dækker altså ikke skader på dig selv eller dine ting, og heller ikke skader i forbindelse med erhvervsarbejde.
Indboforsikring dækker de ting, du kan tage med dig, hvis du flytter. Forsikringen dækker også, hvis dit indbo bliver stjålet eller går i stykker. Det betyder også, at det er din indboforsikring, – og ikke ulykkesforsikring – som fx dækker ødelagt tøj.
Få del i overskuddet
GF er ejet af medlemmerne og skal ikke tjene penge til aktionærer. Derfor kan vi stå fast på, at forsikringer ikke skal koste mere end højst nødvendigt – det er grundideen bag vores overskudsdeling.
Har vi overskud et år, får medlemmerne det tilbage i form af billigere forsikringer.