Ring til os

+ 45 70 13 80 80

Vi sidder klar til at hjælpe dig!

Forsikring af farlig sport

Hvad er farlig sport?

Når du dyrker sport, er der en risiko for, at du kommer til skade.

Hvis du dyrker en farlig sportsgren, er risikoen endnu højere, og vi anbefaler, at du supplerer din ulykkesforsikring med en af vores to tilvalgsdækninger ift. farlig sport.

Farlig sport er aktiviteter og sportsgrene, hvor du udsætter dig selv for en øget risiko for at komme til skade. Farlig sport betegnes altså som sportsgrene, hvor risikoen for dit liv og førlighed er højere end ved almindelige sportsgrene.

Hvis du dyrker en sportsgren, der er mere risikobetonet end andre, er det derfor en god idé, at du supplerer din ulykkesforsikring med tilvalgsdækning til farlig sport. Så er du dækket, hvis du kommer ud for en skade eller ulykke i forbindelse med din sport.

Farlig sport ulykkesforsikring MTB

Vælg mellem risiko eller højrisiko

Vi skelner mellem de enkelte sportsgrene, der bliver betegnet som ”farlige” - nogle farlige sportsgrene indebærer en større skadesrisiko end andre.

Hos GF har vi derfor i vores nyeste ulykkesforsikring inddelt farlig sport i to kategorier alt efter risiko. Det er altså risikoen for skader, der afgør, hvilken tilvalgsdækning en farlig sportsgren hører til.

Hvis der er tale om farlig sport, vil sportsgrenen blive placeret i en af følgende to tilvalgsdækninger:

✓ Risikosport

✓ Højrisikosport

Tilvalgene kan vælges af alle aldersgrupper. Børn (0-18 år) er dog dækket døgnet rundt ved både risiko- og højrisikosport, hvis de har GF's ulykkesforsikring.

Hvad dækker risikosport?

Tilvælger du risikosport, er du dækket under udøvelse af samt træning eller deltagelse i de risikosportsgrene, du kan se herunder, og sportsgrene, der kan sidestilles med dem.

Disse sportsgrene gælder for vores nyeste ulykkesforsikring med betingelsesnummer 20-8 og 21-1. Har du allerede ulykkesforsikring hos os, så tjek din police og dine betingelser i Mit GF for at se, hvordan du er dækket ved farlig sport. 

10061_1_farlig-sport_risikosport_højrisikosport_risikosport

Tandskader, der er sket i forbindelse med fysisk kontakt, er dækket under forudsætning af, at der har været anvendt tandbeskytter.

Hvad dækker højrisikosport?

Tilvælger du højrisikosport, er du dækket i ulykkestilfælde, der sker under udøvelse af samt træning eller deltagelse i disse højrisikosportsgrene og sportsgrene, som kan sidestilles med disse.

Dette sportsgrene gælder for vores nyeste ulykkesforsikring med betingelsesnummer 20-8 og 21-1. Har du allerede ulykkesforsikring hos os, så tjek din police og dine betingelser i Mit GF for at se, hvordan du er dækket ved farlig sport:

10061_1_farlig-sport_risikosport_højrisikosport_højrisikosport

Beregn prisen på risiko- og højrisikosport

Højrisikosport er et dyrere tilvalg end risikosport. Det hænger sammen med, at jo større sandsynligheden er for en skade, desto højere bliver prisen som udgangspunkt. Ønsker du en nøjagtig pris på, hvad en ulykkesforsikring med farlig sport koster, kan du se prisen med GF's prisberegner.

Besøg prisberegneren

Farlig sport ulykkesforsikring skiferie

Farlig sport i udlandet

Du er dækket på ferierejser i udlandet af maksimalt 60 dages varighed, selvom du ikke har tilvalgt hverken risiko- eller højrisikosport til din ulykkesforsikring.

Dækning på din ferierejse er på betingelse af, at der ikke er tale om en det, vi kalder en formålsrejse, hvor hovedformålet på din ferie fx er at stå på ski, klatre i bjerge eller lignende.

Dækker ikke ekstrem sport

Ekstreme sportsgrene er hverken dækket af risiko- eller højrisikosport. Det vil sige ekstreme sportsgrene som MMA (Mixed Martial Arts), Armored Combat, Fridykning eller lignende.

Er du i tvivl, om en sportsgren er enten i risiko, højrisiko eller ekstrem sport, kan du kontakte GF. Vi hjælper, forklarer og uddyber gerne, hvad forskellen på ekstrem og farlig sport er.

Ja tak, ring mig op

Hør mere om farlig sport

Hvis du ønsker at skifte til GF Forsikring, sørger vi for at opsige dine nuværende policer – faktisk skal du slet ikke løfte en finger. Læs mere om GF's ulykkesforsikring, eller download forsikringsbetingelser nedenfor.