Ring til os

+ 45 70 13 80 80

Vi sidder klar til at hjælpe dig!

Indboforsikring med cykelforsikring

Cykelforsikring dækker ved tyveri og hærværk  

Med en cykelforsikring hos GF får du erstatning, hvis din cykel bliver stjålet eller udsat for hærværk. Du fastsætter selv selvrisikoen og har mulighed for at udvide din dækning med cykelkasko. Her på siden kan du læse mere om, hvordan du forsikrer din cykel.

God forsikring til alle cykler

Cykelforsikring er en tilvalgsdækning til indboforsikringen. Med vores nye cykelforsikring har vi gjort det let for dig at forsikre din cykel. Det gælder uanset, om cyklen koster 5.000 kr., 50.000 kr. eller endnu mere.

Du kan forsikre alle typer af cykler – uanset, om du vil forsikre en elcykel, almindelig cykel, racercykel, ladcykel eller mountainbike, så kan vi hjælpe dig. Du skal blot forholde dig til din cykels værdi og, hvilken selvrisiko du ønsker. 
 

Udforsk indboforsikring

Besøg prisberegneren

 
Der er mange fordele ved at forsikre din cykel hos GF

Fordele ved at tilvælge cykelforsikring

Med en forsikring til din cykel bliver turen til og fra arbejde, studiet eller fritidsaktiviteterne mere tryg. Din cykelforsikring hjælper dig nemlig, hvis du bliver udsat for tyveri eller hærværk. Blandt fordelene med en cykelforsikring kan vi fx nævne:

✓ Erstatning ved cykeltyveri og hærværk

✓ Løse cykeldele er inkluderet (fx hvis du har løse hjul stående til din racercykel)

✓ Du fastsætter værdien på cyklen og den ønskede selvrisiko

✓ Dækker alle husstandens cykler – også i udlandet

✓ Forsikringen kan udvides med cykelkasko

Hvad dækker en cykelforsikring?

Cykelforsikringen dækker både ved tyveri og hærværk.  Derudover dækker forsikringen også ved fx brandskade, vandskade, storm osv.

Bliver din cykel stjålet, betaler vi en erstatning til dig, så du kan købe en anden cykel. Er din cykel blevet udsat for hærværk, vi betaler for reparation af cyklen, hvis den kan repareres, og kan den ikke det, udbetaler vi erstatning, som du fx kan bruge til at købe en anden cykel.

Cykelforsikringen dækker alle husstandens cykler og på rejser i udlandet. Det sikrer, at hele familien altid er i sikre hænder, hvis en cykel bliver stjålet eller beskadiget.
 

Ring mig op 

Cykelforsikring med kasko

Med tilvalget cykelkasko til din cykelforsikring er selve cyklen dækket ved blandt andet påkørselsskade, sammenstød, væltning, pludselige skader, nedstyrtende genstande og skader sket under transport. Derfor er kasko for mange et godt tilvalg, hvis du vil være dækket, når din cykel går i stykker ved et uheld. 
 

Cykelkasko med udvidet nyværdierstatning

Som yderligere tilvalg til Cykelkasko kan du udvide dækningen og få bedre erstatning. Det er fx særligt interessant, hvis du har købt en nyere, brugt cykel. Mange producenters garanti gives nemlig kun til 1. ejer af cyklen.

✓ Du får nyværdierstatning på cykler og cykeldele, fx ekstra hjul, som er under fire år gamle fra første købsdato (gælder også for genstande, der er købt brugt).

✓ Du vil få erstattet en ny del i stedet for reparation, når cykeldelen er under fire år gammel, fra første købsdato.

Læs: Sådan bliver du sikker på cyklen

Låsebevis, kvittering og forsikring

Køber du en ny cykel med en ny lås, får du et låsebevis (Varefakta-kortet), som skal være udfyldt med cyklens stelnummer. Skifter du din lås, skal du derfor også huske at få et nyt låsebevis. Det skal du nemlig bruge, hvis du skal melde din cykel stjålet til Politiet og til GF Forsikring.

Husk altid at gemme kvitteringen på, at du har købt cyklen. Køber du cyklen brugt, skal du bede sælgeren om en kvittering, så du har dokumentation for, at du ejer cyklen. På den måde sikrer du også, at du ikke køber en stjålet cykel. Du kan med fordel bruge ”Politi”-appen til at kontrollere cyklens stelnummer inden købet.

Læs også: Sådan undgår du cykeltyveri

Cykelkasko - Udvidet nyværdi

 

Vi har opdateret vores cykeldækninger, så du blandt andet kan få 100 % dækning på din cykel i op til fire år ved kaskoskader, fx hvis du styrter med cyklen – gælder også selvom du har købt den brugt og brudgarantien på fx stellet er bortfaldet.

Læs mere om cykelkasko med udvidet nyværdiPssst... Dækningen kan desværre ikke beregnes online, men din lokale rådgiver sidder klar til en snak om, hvordan vi kan imødekomme din og din cykels behov.

Prisen på en cykelforsikring afhænger af flere ting blandt andet værdien af din cykel. Det gør også, at prisen for forsikringen er individuel.

Ønsker du en nøjagtig pris på din cykelforsikring, er du altid mere end velkommen til at blive ringet op af en af vores rådgivere.

Ring mig op

Din cykel er ikke en del af din indboforsikring. Du skal i stedet tilvælge ”cykler” og vælge en sum på den dyreste cykel i husstanden. Når vi beregner din erstatning, sker det på baggrund af en såkaldt afskrivningstabel. Det betyder kort fortalt, at vi erstatter mere af cyklens værdi, mens den er ny og mindre i takt med, at den bliver ældre.

Læs mere om indboforsikring

Cykelkasko dækker de skader på cyklen, som sker i forbindelse med påkørselsskade, sammenstød, væltning, pludselige skader, nedstyrtende genstande og skader sket under transport. 

Cykelkasko dækker også skade på din cykel sket under træning til og deltagelse i cykelløb.

Værdien på en cykel bliver mindre for hvert år. Derfor benytter vi en afskrivningstabel, der fastsætter værdien af cyklen på det pågældende tidspunkt for en anmeldelse.

Hvis cyklen er under 1 år, får du 100% i erstatning. Er den 1-2 år, får du 90% i erstatning, mens det hedder 81%, hvis den er 2-3 år. Ønsker du at se hele afskrivningstabellen, kan du finde den under de gældende forsikringsbetingelser. Vær opmærksom på, at du kan tilvælge Cykelkasko - udvidet nyværdi og undgå afskrivning de første fire år.

Se gældende betingelser for nye medlemmer

For at en cykellås betegnes som forsikringsgodkendt, skal den være Varefakta-godkendt. Der findes mange forskellige cykellåse, som er Varefakta-godkendt, og du kan genkende det ved at kigge efter Varefakta-mærket.  

Se liste over forsikringsgodkendte låse

Bliver din cykel stjålet, er det vigtigt, at du først melder det til politiet. Det kan du gøre ved at ringe 114 eller henvende dig til nærmeste politistation.

Når tyveriet er anmeldt til politiet, skal du give besked til GF Forsikring, så vi kan indhente et journalnummer i forbindelse med din erstatning. Husk at få et låsebevis (Varefakta-kortet), som skal være udfyldt med cyklens stelnummer, når du køber en cykel eller monterer en ny lås. Du skal bruge låsebeviset, når du anmelder tyveriet til os, og der er tale om et tyveri uden for en aflåst bygning. Bliver din cykel stjålet i forbindelse med et indbrud, har du ikke brug for låsebeviset, hvis din cykel har stået i fx et aflåst lokale. Du skal også huske at have kvitteringen på dit cykelkøb klar, når du kontakter os.

Anmeld cykeltyveri til politiet

Få nyheder fra GF Forsikring

Over 150.000 danskere får allerede nyhedsbrev fra os.
Vil du også være med?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev