Sådan sikrer du længst rækkevidde på elbilen

Et dødt batteri er jo nærmest en mindre katastrofe i vores moderne samfund. Hvem kender ikke ærgrelsen over, at mobiltelefonen, barbermaskinen eller den bærbare pc løber tør for strøm? I takt med at flere og flere af os kører rundt i elbiler, er elbilernes rækkevidde også blevet helt afgørende. For hvem har lyst til at holde på en landevej en regnvåd aften med en batterimåler, der står på ”0”?

Autohjælp i udlandet

Har du behov for assistance i udlandet og har du kaskoforsikring til din bil, kan du få autohjælp via det, som kaldes rødt kort dækning. Har du ansvarsforsikring, kan du få bilen bugseret til nærmeste værksted via din autohjælp. 

Læs mere om ansvarsforsikring i GF

Læs mere kaskoforsikring i GF

Hvad dækker autohjælp?

GF Forsikring samarbejder med SOS Dansk Autohjælp, som yder assistance ved uheld, der forhindrer viderekørsel ved egen hjælp.

Hvis du løber tør for strøm, kan du få et boost, så du kan køre til nærmeste ladestander. Derudover dækker autohjælp blandt andet også starthjælp, hjulskift og døroplukning.

Se vores forsikring til elbil

 

Nedsat rækkevidde om vinteren

Rækkevidden på elbiler kan variere en del fra model til model – især om vinteren – hvor elbilers rækkevidde kan mindskes helt op til 20-50 %. Det er derfor vigtigt, at du især er opmærksom på dit kørselsforbrug i vintermånederne.

 

Elbiler rækkevidde

Sådan kører elbiler længere på en opladning

Der skal ikke meget til for at køre længere på din opladning. Med 6 tips kan du skåne dit batteri og øge elbilens rækkevidde.

 1. Kør jævnt og pænt
  Høj fart og acceleration kræver mere energi og sænker rækkevidden. Det samme gælder for hårde opbremsninger. Kør derfor jævnt, og undlad de aggressive kørevaner.

 2. Genbrug energien 
  I de fleste elbiler kan du genindvinde energien, når du bremser bilen, da elbiler benytter elmotoren som motorbremse. Når du træder på bremsen, bliver der genereret strøm til batteriet, så du kan køre længere på en opladning.

 3. Brug ECO-funktion 
  Når du bruger elbilens ECO-knap, bliver accelerationsevnen mindre og airconditionen bliver typisk slået fra, så du forbedrer rækkevidden.

 4. Lad ofte på de rette tidspunkter  
  Hvis du lader ofte, holder batteriet en jævn og optimal temperatur, som gør, at du kan køre længere på en opladning. Derudover er det en god idé, hvis du lader bilen lige før, du skal bruge den. Det gør nemlig, at batteriet er opvarmet og ikke mister rækkevidde.

 5. Styr temperaturen i kabinen
  I forlængelse af forrige punkt med at tilpasse din opladning er det også en god idé, hvis bilen køler eller varmer kabinen, mens bilen lades. I mange elbiler kan du gøre det via en app eller forprogrammering.

 6. Tjek dæktrykket
  Ligesom på en almindelig bil har dæktrykket betydning for, hvor langt du kan køre på en opladning. Sørg derfor for at tjekke, om der er luft nok i dine dæk.

 

Nedsat levetid om vinteren

Elbilers rækkevidde og vejhjælp

I dag kan de fleste elbiler køre mellem fem og syv kilometer per kilowatt-time (kWh). Det gør, at selv en mindre elbil, der kan lades op til 40 kWh, kan køre cirka 200 kilometer på en opladning. Det er noget mere end det gennemsnitlige kørselsbehov, som er omkring 40 kilometer om dagen.

Som medlem i GF Forsikring behøver du heldigvis ikke bekymre dig om at køre tør for strøm. Du har nemlig en række lokale fordele i din klub, og én af de fordele er vejhjælp. Det betyder, at hjælpen er inden for rækkevidde, hvis du kører tør for strøm.

Autohjælp er en del af medlemskabet hos GF Forsikring, så du kan komme hurtigst muligt videre.

 

Se alle lokale fordele

 

Det betaler sig at køre ordentligt

Din bilforsikring bliver også billigere jo færre skader, der er anmeldt i løbet af året. For hvert år, du kører uden skader, bliver din forsikring til din elbil derfor billigere, indtil du når sidste pristrin

 Vi klarer det hele for dig

Ønsker du en bilforsikring til elbil, hybrid eller plug-in hybrid hos GF, ordner vi alt det praktiske i forbindelse med skiftet. Det er både hurtigt og nemt at blive godt kørende.

 

Læs mere om medlemskabet

Test din viden om el- og hybridbiler