Forsikringer for alle

Bilforsikring til elbil og plug-in hybridbil

Hos GF kan du tilpasse din forsikring til elbil eller plug-in hybridbil, så den passer til dine behov. For hvert år, du kører uden skader, bliver din elbilforsikring billigere, indtil du når sidste pristrin. Bliv klogere på, hvad du skal vide, når du vælger bilforsikring til elbil og plug-in hybridbil.

Hvad dækker forsikring til elbil og plug-in hybridbil?

 

Når du vælger din bilforsikring til en elbil eller plug-in hybridbil hos GF, kan du sammensætte din forsikring, som du vil.

Du skal som minimum altid have den lovpligtige ansvarsforsikring, men du bør overveje, om du vil supplere din bilforsikring med kasko eller delkasko.

Ansvarsforsikring:

✓ Lovpligtig

✓ Dækker skader på andre og deres ting

Delkasko:

✓ Dækker bl.a. tyveri og tyveriforsøg

✓ SOS-redningsforsikring, når du kører i udlandet

Kasko:

✓ Gratis reparation af stenslag i forruden

✓ Dækker skader på både bil og batteri ved trafikuheld

✓ Bilens ladekabel er dækket, og der er ingen selvrisiko på skader på bilens ladekabel

 

Med kaskoforsikring er du selvfølgelig også dækket, hvis din elbil eller plug-in hybridbil bliver udsat for tyveri, hærværk eller glasskader. Derudover kan du supplere med tilvalgsdækninger som eksempelvis friskade, værdiforringelse eller parkeringsskade.

Hvad koster det at forsikre en elbil?

Prisen på en bilforsikring til elbiler eller hybridbiler afhænger blandt andet af bilfabrikanten, modellen, kørselsforbrug, selvrisiko og om du vælger ansvarsforsikring, delkasko eller kasko.

Mange tror, at det er dyrere at forsikre elbiler end almindelige biler, men sådan er det ikke nødvendigvis. 

Ligesom med en bil, der kører på benzin eller diesel, er der forskel på, om det er en bil med alt i sikkerhedsudstyr, en praktisk bybil eller en hurtig sportsvogn. Flere hestekræfter øger risikoen for skader – og det påvirker prisen.

Det samme gælder priserne på en forsikring til elbiler og plug-in hybridbiler.

 

Beregn din pris her

Din husforsikring dækker ladeboksen

Du skal have styr på, hvordan din forsikring dækker ladeboksen og ladekabler, når du tegner bilforsikring til elbiler og plug-in hybridbiler.

I de fleste tilfælde vil en ladeboks, som er monteret på dit hus eller carport, være dækket af husforsikringen.

Sådan er det også hos GF Forsikring, og hos os er der ingen selvrisiko ved skader på ladeboksen. Det er ikke alle steder, hvor det er tilfældet, så undersøg gerne dine forsikringsbetingelser.

Det betaler sig at køre ordentligt

Som medlem hos GF får du ikke blot del i vores overskudsdeling. Din bilforsikring bliver også billigere jo færre skader, der er anmeldt i løbet af året. For hvert år, du kører uden skader, bliver din bilforsikring til elbil eller hybridbil billigere, indtil du når sidste pristrin.

Skulle du være uheldig og få en skade, får du alligevel del i årets overskud.

Ønsker du en bilforsikring til elbil, hybrid eller plug-in hybrid hos GF, ordner vi alt det praktiske i forbindelse med skiftet. Det er både hurtigt og nemt at blive godt kørende.

Læs mere om medlemskabet

Forskellen på elbiler og hybridbiler - GF Forsikring

Forskellen på elbiler og hybridbiler

Elbiler kører på strøm, mens hybridbiler og plug-in hybrid både kan køre på strøm og brændstof. Det har det dog ingen betydning for prisen på forsikringen. Det er der flere årsager til.

Forsikring til en hybridbil koster det samme som tilsvarende almindelige biler, der kører på benzin eller diesel. Det skyldes, at bilen har lige så mange mekaniske komponenter. Omvendt er der færre mekaniske dele i elbiler, men reservedelene er ofte dyrere – det gør, at prisen på en forsikring til elbiler og hybridbiler ligger i det samme prisleje.

Rækkevidde og vejhjælp

Som medlem hos GF Forsikring får du lokale fordele – én af de fordele er vejhjælp. Det betyder, at hjælpen altid er inden for rækkevidde. En af de store bekymringer ved elbiler har været rækkevidden. Det er dog ikke længere på samme måde en udfordring. Det skyldes, at de fleste elbiler i dag kan køre et sted mellem fem og syv kilometer per kilowatt-time (kWh).

En lille elbil, der kan oplades til 40 kWh, vil dermed kunne køre cirka 200 kilometer (40 kWh x 5 kilometer). Det er langt mere end den gennemsnitlige danskers kørselsbehov, som er godt 40 kilometer om dagen. Rækkevidden kan dog variere – især om vinteren. Det er derfor især vigtigt, at du er opmærksom på rækkevidden i vintermånederne.

Du kan finde gode råd om, hvordan du sikrer længst rækkevidde på elbilen her.

Test din viden om el- og hybridbiler