Gå til sidens indhold

Sådan får du hjælp på ferierejsen

Ferien skal helst kun byde på gode oplevelser, der kan blive til skønne minder. Men nogle gange, sker der noget uventet – og så er det godt at kunne få hjælp.  

Men hvad gør du egentlig, hvis du fx bliver bestjålet, mister dit kreditkort eller kommer til skade på din ferie? Hvor kan du få hjælp? Og hvad skal du have styr på inden afrejse for at kunne få denne hjælp? 

Find gode rejsetips her på siden, så du ved, hvor du kan få hjælp, hvis uheldet er ude.

Hvad nu, hvis jeg får stjålet mine ting på rejsen?

Hvis du får stjålet nogle af dine ting, bliver overfaldet eller udsat for hærværk, skal du melde det til det lokale politi for at forsikringen dækker.
Husk at få en kvittering på din anmeldelse, som du kan vise til dit forsikringsselskab.

Hvad nu, hvis jeg mister mit kreditkort på rejsen?

Hvis du mister eller får stjålet dine kreditkort, skal du spærre det på din mobilbankapp eller ringe til din bank og få dem til at spærre dine kort spærret med det samme. Uden for åbningstid kan du ringe til Nets på: 

+ 45 44 89 29 29 (Dankort, Visa/Dankort)
+ 45 44 89 27 50 (Mastercard og Maestro)

Hvad nu, hvis jeg mister min bagage på rejsen?

Hvis din kuffert, rygsæk eller anden bagage bliver væk, så husk at få en kvittering fra fly- eller busselskabet, så du kan dokumentere at bagagen har været indskrevet på det pågældende transportmiddel.

 

Hvad nu, hvis min bagage bliver forsinket på udrejsen?

Hvis din kuffert, rygsæk eller anden indskreven bagage bliver forsinket mere end 5 timer på udrejsen, dækker din rejseforsikring i GF. Det betyder, at du kan bruge et fast beløb til at købe de rimelige og nødvendige ting, du mangler.
Husk at gemme dine kvitteringer på det du køber til dokumentation. Det er også vigtigt, at du i lufthavnen får en PIR – (property irregularity report), der dokumenterer, at bagagen er forsinket.

Hvad nu, hvis jeg bliver indlagt i udlandet?

Hvis du kommer på hospitalet eller tager til lægen, så vis dit GF-rejsekort til behandleren. På kortet står der, hvem de skal kontakte for at få mere at vide om, hvordan din rejseforsikring dækker dig. Opholder du dig i et EU-land eller i Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz, så husk også at vise dit blå EU-sygesikringskort, når du kontakter et lokalt behandlingssted. 
Du kan til hver en tid ringe til GF's alarmcentral i Danmark døgnet rundt på + 45 70 21 80 80, både hvis du bliver syg, kommer til skade eller bliver indlagt. Vi står klar til at hjælpe dig døgnet rundt.

Hvad nu, hvis jeg bliver syg, inden jeg skal rejse?

Hvis du bliver syg eller kommer til skade, inden du skal rejse, er det vigtigt at få en medicinsk forhåndsvurdering i så god tid som muligt. Den medicinske forhåndsvurdering afgør, hvorvidt du kan rejse og om har fuld, delvis eller ingen dækning på den forestående rejse.  
Din rejseforsikring dækker, hvis du bliver akut syg eller kommer til skade på din rejse. 

SOS International hjælper os i GF med de medicinske forhåndsvurderinger. Kontakt SOS på 70 21 80 78, hvis du er usikker på, om du har brug for en forhåndsvurdering.

Hvad nu, hvis jeg har været ved lægen på rejsen?

Hvis du bliver behandlet af en læge på rejsen, skal du huske at få en kvittering, hvis du selv betaler for behandlingen.

8 ting, der er vigtige at have styr på inden afrejse

For at få hjælp, hvis uheldet er ude på rejsen, er der nogle ting, der er vigtige at få styr på, inden du rejser. Her er nogle af de vigtigste.

GF-rejsekort

Print og medbring dit GF-rejsekort. Hvis dit policenummer ikke står på kortet, kan du finde det på din police på Mit GF og skrive det på selv. På din police kan du også læse, hvad din rejseforsikring dækker og i hvilke lande. Tag fat i dit forsikringsselskab, hvis du er i tvivl om noget, eller har brug for at ændre noget. 

Blå EU-sygesikringskort

Alle i husstanden skal, hvis muligt, medbringe et blåt EU-sygesikringskort på rejsen. Du kan bestille det gratis på www.borger.dk. Vær opmærksom på, at der er 2-3 ugers leveringstid.

Medicinsk forhåndsvurdering, hvis du har kronisk sygdom

Er du syg eller har en kronisk sygdom, kan det være nødvendigt at få en medicinsk forhåndsvurdering, inden du rejser. Det betyder, at det skal afgøres, om du også er dækket (helt, delvist eller ikke), hvis din sygdom kræver behandling under rejsen. Læs mere www.sos.dk

Medicin med på rejsen

Hvis du har behov for at have medicin med på rejsen, så vær opmærksom på, at din medicin kan have et andet navn i udlandet. På Udenrigsministeriets side kan du få mere at vide om pillepas eller medicinattest. 

Smykker og design


Lad de dyre ure og smykker blive hjemme fra ferie. Vi oplever desværre en stigning i tyveri i udlandet, og udover at de ter ærgerligt at du mister dine ting, er der også den krølle, at indbodækningen i udlandet er begrænset til 10% af forsikringssummen.

Værdier i bagage, der er afleveret i check-in

Vær opmærksom på, at livsvigtig medicin, penge og værdigenstande som fx smykker og penge ikke er dækket, hvis det ligger i indskrevet bagage, som du har afleveret i check-in skranken.

Forebyg indbrud

Tyven elsker arbejdsro, så undgå at reklamere for, at dit hjem står tomt – dvs. lad være med at skrive på sociale medier, at du rejser, og vent til du er hjemme igen med at poste billeder fra ferien. Lav evt. aftaler med naboen om at parkere i din indkørsel, benytte jeres affaldsspand og holde øje med huset.

Medicin i håndbagagen

Vi anbefaler at du tager din medicin med i håndbagagen.

Lejebil i udlandet 

For at forsikringen dækker din lejebil, skal du sikre dig, at der følger en ansvars-, tyveri- og kaskoforsikring med leje af bilen. Forsikringen dækker, når et udlejningsfirma opkræver selvrisiko i forbindelse med en kaskoskade på en lejet personbil, motorcykel, scooter eller knallert i udlandet.

Følg Udenrigsministeriets rejsevejledninger

Læs Udenrigsministeriets rejsevejledning med aktuelle råd og oplysninger til rejsende.

Vælg kontor
Kontakt