Få styr på forsikring i dit sabbatår 

Der er flere ting, du skal være opmærksom på, når du rejser ud i verden i dit sabbatår. Det er altid en god idé at have styr på forsikringerne, uanset om du drager afsted med en rygsæk, skal være skiguide eller tager på højskoleophold.

Prioritér forsikringerne inden afrejse

Når du skal rejse i et sabbatår, anbefaler vi, at du som minimum har en indbo- og rejseforsikring og ulykkesforsikring.

Rejseforsikringen dækker lægehjælp og hjemtransport i tilfælde af, at du bliver syg eller kommer til skade.

Derudover er du blandt andet også dækket, hvis din bagage bliver forsinket med mere end fem timer.

En ulykkesforsikring sikrer, at du får erstatning, hvis du kommer ud for en ulykke i Danmark eller resten af verden. Sidst men ikke mindst er det en god idé at have en ansvarsforsikring, hvis du bliver idømt et erstatningsansvar, fordi du har forvoldt skade på en andens person eller ting. Vi anbefaler, at du tager en snak med din forsikringsrådgiver om, hvordan du er dækket.

Forsikring sabbatår rejse

Undersøg dine forældres rejseforsikring

Bor du hjemme, er du som udgangspunkt dækket af dine forældres rejseforsikring. Det samme gælder, hvis du bor alene og er under 18 år. Hvis du er fyldt 18, skal du selv tegne en rejseforsikring.

Vær opmærksom på, at GF’s rejseforsikring dækker de første 60 dage af rejsen. Skal du være afsted i længere tid end det, skal du sørge for at tegne dækning for de resterende dage.

Ulykkesforsikringen dækker også i udlandet

En ulykkesforsikring er ikke blot en fordel i hverdagen, men den er også vigtig, når du er ude at rejse. Den sikrer nemlig, at du får erstatning; for varige mén eller fx tandskader, hvis du kommer ud for en ulykke. Med en ulykkesforsikring hos GF er du dækket uden tidsbegrænsning i både Danmark, Sverige, Norge, Finland, Island, i Grønland og på Færøerne.

Rejser du i andre lande, er du stadig dækket i op til ét år fra afrejsedatoen.

Få personlig rådgivning

Hvad er et sabbatår?

Et sabbatår er et år, hvor du tager en pause fra enten dit studie eller arbejde. Mange bruger et sabbatår på at rejse, tage på et højskoleophold eller frivilligt arbejde. 7 ud af 10 unge vurderer i en analyse fra Danmarks Evalueringsinstitut, at deres sabbatår har styrket deres faglige kompetencer.

I 2018 var det næsten 86 % af de nye studerende, som havde holdt et sabbatår efter deres gymnasiale uddannelse. Næsten hver anden havde brugt deres sabbatår på at rejse til udlandet. Det gjaldt især de kvindelige studerende.  

86% af studenterne, der færdiggjorde en gymnasial uddannelse i 2018, har holdt mindst ét sabbatår. Af dem mente 61%, at de havde brug for en pause fra uddannelsessystemet. 

Forsikring sabbatår kort

Skal du rejse med højskolen?

Rejser du med en højskole, skal du som udgangspunkt have din egen rejseforsikring. Dog tilbyder flere højskoler muligheden for at tilkøbe en enkeltrejseforsikring gennem dem.

Her skal du være opmærksom på, om rejseforsikringen dækker personskader i forbindelse med en ulykke, eller om du skal tegne en særskilt ulykkesforsikring ved siden af.

Når du arbejder i udlandet

Har du planer om at arbejde som skiguide, dykkerinstruktør, au pair eller noget fjerde i dit sabbatår, er det en god idé, at du undersøger, om din rejseforsikring dækker.

Du skal også sørge for at få noteret, hvilket arbejde, du får i udlandet, på din ulykkesforsikring. Så er du nemlig forsikret i din arbejdstid.

Planlæg destinationen

Når du rejser ud i verden, er destinationen ikke ligegyldig i forhold til din forsikring. Du skal nemlig beslutte, om din rejseforsikring skal dække Europa, eller om den skal gælde i hele verden.

Sabbatår ski

Sabbatår med action

Er du til actionpræget ferie, anbefaler vi, at du supplerer rejseforsikringen med tilvalget ski og sport.

Tilvalget dækker, så du får kompensation for ødelagte rejsedøgn, hvis du skulle komme galt afsted på ski, snowboard eller mountainbikecyklen. Hos GF er det ikke et krav, at du skal du tilvælge risikosport til din ulykkesforsikring for, at rejseforsikringen dækker, hvis du skal prøve dykning eller andre farlige sportsgrene.

Vi deler overskuddet med dig

Hos GF er vi ejet af medlemmerne. Det betyder, at du som medlem får del i overskuddet, så du aldrig kommer til at betale mere end højst nødvendigt for dine forsikringer.

Ønsker du at tegne dine forsikringer hos GF, kan du beregne din pris eller blive ringet op af en af vores rådgivere. Vi klarer alt det praktiske i forbindelse med skiftet for dig, så du blot skal nyde dit sabbatår uden bekymringer.

Bliv ringet op