Jeg skal skilles: hjælp til forsikringer under skilsmisse

 

En skilsmisse har betydning for dine forsikringer. Hos GF hjælper vi dig med at få styr på forsikringerne, så I kan komme bedst muligt videre hver for sig. 

Der er flere ting, som skal deles mellem jer, når I skal skilles. Formue, bolig og indbo er blot nogle af tingene.

 

Fælles for opdeling af bolig og indbo er, at de begge har indflydelse på dine forsikringer. Nedenfor gennemgår vi hvilke forsikringsmæssige forhold, du skal være særlig opmærksom på under din skilsmisse.  

 

Bliver du boende?

I godt hver tredje skilsmisse flytter begge parter i en ny bolig. Bliver du boende, skal du sikre, at du står som forsikringstager på både din husforsikring og indboforsikring. Hvis jeres børn bliver boende sammen med dig, er de automatisk dækket, da indboforsikringen dækker hele husstanden.

Deling af indbo
Hvis du flytter fra boligen, inden bodelingen er på plads, må du tage dine egne ting med. Det vil sige, at du må tage alt dit tøj og andre ejendele med, som du med sikkerhed ved, er dine. Hvis du er i tvivl, bliver indboet som udgangspunkt betegnet som fælleseje.

Har du ikke indgået en ægtepagt, skal indboet fordeles ligeligt mellem jer. Det kan derfor være en idé, at I har en person med, der ikke er følelsesmæssigt involveret i skilsmissen, som holder overblikket for jer. 

Når I har delt indboet, er det vigtigt, at du ændrer din indbosum. Efter skilsmissen vil du eje omtrent halvdelen af det tidligere indbo, og du vil derfor spare penge ved at tilpasse din indboforsikring. Derudover kan det være, der ikke længere er behov for visse tilvalg – det kan være, hvis der har været tilvalgt en særskilt cykel- eller elektronikforsikring.

Tilpas din indboforsikring

Hvad gør du med bilen?

Bilen er blandt det indbo, du skal fordele mellem jer under en skilsmisse. Hvis bilen ikke skal sælges , skal du beslutte, hvem der skal stå som ejer og bruger af bilen.

Det gælder uanset, om der er én eller flere køretøjer.

Hvis bilen skifter ejer, skal du kontakte dit forsikringsselskab. Det kan også være, at det årlige kørselsforbrug vil ændre sig, så du skal tilpasse bilforsikringen til de nye behov.

Normalt beholder du samme anciennitet som din tidligere ægtefælle. Det vil sige, at du bliver på det samme pristrin, som kan være fra 3 til 9, hvor 9 er det billigste pristrin.

Beregn prisen og bestil et tilbud på bilforsikring

 

jeg-skal-skilles-3

Hvem har tegnet hvad?

Du skal vide hvem, der har tegnet jeres forsikring, når du bliver skilt. Som udgangspunkt følger forsikringen den person, der har tegnet forsikringen. På forsikringspolicen vil du kunne se, om du står som forsikringstager – det kan du let og hurtigt tjekke på MitGF.

Står du ikke som forsikringstager, vil du være nødsaget til at tegne forsikringen på ny. Er du forsikringstager, skal du ligeledes sørge for at opdatere policen, ellers vil du fortsætte med at dele skadehistorik og betalinger efter skilsmissen.

Tilpas eventuelt din ulykkesforsikring

Selvom en ulykkesforsikring er personlig, er der en enkelt ting, du muligvis vil ændre. Da du blev gift, blev din tidligere ægtefælle automatisk din nærmeste pårørende.

Efter skilsmissen vil det automatisk være dine børn, som er nærmeste pårørende, hvis I har nogen, og det vil derfor være dem, som får en erstatning udbetalt, hvis du skulle dø. Har I ingen børn, kan det være en god ide at tage stilling til, hvem du vil have skal være begunstiget fremover, og dermed berettiget til erstatning fra din ulykkesforsikring i tilfælde af dit dødsfald.

Hvilke behov har du nu?

Vi ved godt, at der er meget, du skal tage stilling til, når du skal skilles.

Det kan derfor være en god idé, at du tager en uforpligtende snak med en forsikringsrådgiver, som kan hjælpe med at få styr på forsikringerne. Det tager ikke mere end 10 minutter, men det er 10 minutter, der er givet godt ud.

Bliv ringet op