Selvom en efterskoleelev fysisk bor på en anden adresse, så er eleven i juridisk forstand stadig hjemmeboende, og det betyder, at det er dig som forælder, der skal sørge for indboforsikring, som kan dække dit barns ting.
En indboforsikring dækker tøj, ting og udstyr i tilfælde af brand, tyveri osv. Ejendelene er også dækket, når skolen tager på tur eller lejrskole til udlandet.
På efterskoler er værelserne sjældent låst, og derfor er der større risiko for tyveri end hjemme.
Sker et tyveri uden at man kan se tegn på voldeligt opbrud og mærker på fx dør, vindue, så kaldes det for ”simpelt tyveri”.
Ved simpelt tyveri er dækningen ofte begrænset, eller der er slet ikke dækning. Det gælder bl.a. hvis der er blevet stjålet kontanter.
Det er en god ide, at du taler forebyggelse med dit barn og opfordrer til at låse døren til værelset. Tal også om, hvordan kontanter, telefon, smykker og andre værdier kan blive opbevaret sikkert på værelset, så de ikke frister tyven.
Elektronikforsikring
Ligesom derhjemme kan telefoner, computere og tablet gå i stykker eller blive ødelagt på efterskolen.Her kan det være en god ide at supplere indboforsikringen med en elektronikforsikring, som dækker dit barns telefon, computer og tablet på skolen.
Elektronikforsikringen dækker pludselig skade og funktionsfejl i elektronisk udstyr, der er op til fire år gammelt.
Ved at udvide indboforsikringen med elektronikforsikring så kan du sige nej tak til de ekstra elektronikforsikringer, som butikkerne ofte tilbyder, når der handles nyt elektronisk udstyr.
Ansvarsforsikring
En vigtig del af indboforsikringen er ansvarsforsikringen. Børn kan nemlig ligesom voksne pådrage sig et juridisk erstatningsansvar, hvis de skader andre personer eller andre personers ting.
Kommer dit barn fx til at cykle en anden elev ned, ødelægge en anden elevs telefon eller ødelægge noget af efterskolens inventar, fx smadrer et vindue, så kan dit barn blive gjort erstatningsansvarlig. I sådan en situation er der brug for en ansvarsforsikring.
Ulykkesforsikring
Den hyppigste årsag til børns kontakt med hospitalsvæsenet er ulykker, og ifølge Danmarks Statistik var der i 2018 rundt regnet 45.00 skadestuebesøg af unge mellem 15 og 19 år pga. ulykke.
En ulykkesforsikring dækker, hvis dit barn kommer til skade ved en ulykke og får varige men, fx nedsat bevægelighed og daglige smerter.
Ulykkesforsikringen hjælper også dit barn med genoptræning hos fx fysioterapeut, kiropraktor og zoneterapeut. Behandlinger der typisk ikke tilbydes af det offentlige.
Hos GF er dit barn under 18 år automatisk dækket hele døgnet.
Dyrker dit barn en farlig sportsgren på efterskolen, fx ridning eller kampsport, så skal du ikke være nervøs. Når du har vores nyeste ulykkesforsikring, dækker vi nemlig også risikofyldte sportsgrene, indtil barnet fylder 18 år. Men tjek i dine betingelser, hvordan du er dækket.
Anmeld altid skader til ulykkesforsikringen
Går det galt, og kommer barnet til skade og bliver behandlet, skal du give dit forsikringsselskab besked. På den måde sikrer I jer, at der kan være hjælp at hente, hvis dit barns skade senere viser sig at give problemer.
Det gælder bl.a. tandskader, der i alvorlige tilfælde først kan behandles færdig, når barnet er udvokset og ikke længere er dækket af skoletandplejen.
Læge 365 - også i weekenden
Som medlem i GF har du adgang til medlemsfordelen Læge 365 - et supplement til din egen læge. Læge 365 er lynhurtig lægehjælp via videokonsultation – trygt og sikkert i app’en ”Eyr – læge via mobil”. Nemt og lige ved hånden med ganske få klik - også i weekenden, når dit barn er hjemme fra efterskole.
Alle lægerne hos Læge 365 taler dansk, har dansk autorisation og erfaring fra sygehuse og almen praksis. I en videokonsultation kan de give dig lægefaglige råd, henvisninger og udskrive og forny en recept inden for åbningstiden:
Hverdage: 08-22
Weekender og helligdage 10-22
Download appen allerede i dag på App Store eller i Google Play – og vær klar, hvis du får brug for lægehjælp.
Rejseforsikring
Nogle efterskoler tager på lejrtur til udlandet i løbet af skoleåret.Spørg efterskolen, om der er sørget for en rejseforsikring, der dækker hjemtransport, hvis en elev bliver syg eller kommer til skade. Hvis ikke, så skal du sørge for en rejseforsikring til dit barn, der dækker det land efterskolen rejser til.
Ud over hjemtransport og lægehjælp, så dækker rejseforsikringen også, hvis bagagen kommer forsinket frem til destinationen.
Rejseforsikringen dækker også tilkaldelse af pårørende, dvs. hvis dit barn bliver så syg, at du må rejse ud til destinationen.
Hos GF er rejseforsikring et tilvalg til indboforsikringen, og her skal du vælge enten dækning i hele verden eller i Europa (inkl. Tyrkiet).
Rejseforsikringen kan også udvides med skisportsdækning, hvis efterskolen tager på skitur.
Husk Sundhedskortet og det blå EU-kort
Skal dit barn afsted til udlandet med efterskolen, så skal du sørge for, at dit barn har sit gule sundhedskort med sig.
Går turen til et andet EU-land, så skal det blå EU-sygesikringskort også pakkes med i tasken.
Det blå kort har en udløbsdato, tjek derfor om kortet er gyldigt.