Sådan undgår du overforsikring

De fleste af os drømmer om at leve et liv i tryghed. Det er her dine forsikringer kommer ind i billedet – og forsikringsselskaberne står i kø for at få lov til at hjælpe dig med at passe på dig, din familie, dine ting og dine kæledyr og alt det der. Desværre ses det sommetider, at man har flere forsikringer og dækninger, end man reelt har behov for. Derfor sætter vi fokus på overforsikring.

Ligesom du kan være underforsikret, altså ikke have de fornødne forsikringer og dækninger, der matcher dit liv og dit behov, kan du nemlig også være overforsikret. Overforsikring betyder ganske simpelt, at du har flere forsikringer og dækninger, end du har behov for. Det kan fx være, at du har en rejseforsikring, der dækker hele verden, men at du slet ikke rejser uden for Europa i en given periode. Det kan også være, at den sum, du har sat på din indboforsikring er alt for høj i forhold til, hvad dit indbo rent faktisk er værd.

Det kan også meget vel være, at du er dobbeltforsikret, altså har er dækket ind på det samme to forskellige steder. Det klassiske eksempel på det er, hvis du både har dækket dit elektronik ind i din indboforsikring og via den virksomhed eller butik, hvor du har købt dit elektronik.

I GF vil vi gerne hjælpe dig med at få et overblik over dine forsikringer og sørge for, at du er rigtigt dækket – hverken for meget eller for lidt. Og hvem ved – måske er der penge at spare.

Hvad er forsikringsdagen?

Den 14. januar er det Forsikringsdagen, og i den anledning har GF Forsikring, sammen med resten af forsikringsbranchen, valgt at sætte fokus på vigtigheden af at have de rigtige forsikringer.

Forsikringsdagen logo fritlagt

Familie2_Mor_Assurandoer_589-1600px

Find ud af, om du er overforsikret

De fleste er bekymrede for, om deres forsikring dækker, hvis uheldet er ude. Men har du nogensinde tænkt på, om du er dobbelt-dækket, og betaler for mere forsikring, end du har brug for? 

 

Du er overforsikret, hvis du fx: 

  • … har købt en elektronikforsikring i en butik til dit nye tv, smartphone eller/og computer, men allerede er dækket af en elektronikforsikring via din indboforsikring (som i øvrigt dækker al din elektronik og ikke kun det ene produkt, du har købt i butikken) 

  • … betaler for en dækningssum på din indboforsikring, som er langt større end summen af dine værdier

  • ... køber en bagageforsikring til din flybillet eller afbestillingsforsikring til din rejse, men allerede er dækket af din rejseforsikring eller indboforsikring

  • … betaler for en ulykkesforsikring eller livsforsikring både hos dit forsikringsselskab og gennem din pensionsordning
Familie2_Far_Soen_Koekken_392-1600px

Disse relevante spørgsmål bør du stille dig selv:

  1. Hvor meget er dit indbo værd? 
    Din indboforsikring dækker dit indbo, hvis det fx bliver stjålet eller din bolig brænder, og du skal købe alting på ny. Det er bl.a. din dækningssum, der bestemmer, hvor stor erstatningen bliver. Har du mange ting og dyre ting, er det en god ide med en høj dækningssum – omvendt er der ingen grund til at betale for meget. Passer din dækningssum til værdien af dine ting i hjemmet?

  2. Passer dine dækninger til dit liv? 
    Det er en god ide at sørge for, at dine dækninger følger dit liv og de behov, der følger med i takt med at du fx får børn, hus, bil og kæledyr. Det kan blive dyrt ikke at være dækket. Omvendt kan du også skalere ned, så du undgår at betale for mere, end du har behov for. Fx hvis du skiller dig af med mange af dine ting eller børnene flytter hjemmefra.

  3. Passer selvrisikoen til dig? 
    Med en høj selvrisiko, betaler du mindre for din forsikring. Det er en god ide, hvis du vurderer, at der ikke er ret stor sandsynlighed for, at du kommer til at indberette ret mange skader.

  4. Bor du sammen med nogen? 
    Har en bofælle, ægtefælle eller på anden vis en eller flere samboer, er der ingen grund til at I alle har hver sin indboforsikring, som dækker de samme ting.   

Nyt liv, nye forsikringer – og måske penge at spare

Forandring fryder, men det gør overforsikring ikke. Et af de vigtigste tidspunkter at være opmærksom på dine forsikringer, er når der sker store forandringer i dit liv. Faktisk kan du være heldig at kunne spare penge på din forsikring, hvis du fx:

 

  • Har renoveret dit hus 
  • Er flyttet 
  • Har fået en sambo 
  • Har skilt dig af med mange af dine ting
  • Har skiftet job eller jobfunktion 
  • Har installeret tyverialarm 
  • Har installeret vandalarm  
  • Har skilt dig af med større værdier som fx bilen, sommerhuset,
          motorcyklen  
  • Kører mindre i din bil, end du plejer 
  • Børnene er flyttet hjemmefra

Undgå overforsikring og få overskud


Der er ingen grund til at betale for meget for dine forsikringer. Tag fat i dit forsikringsselskab og få et tjek – måske er der nemme og hurtige penge at spare.

Der er ingen grund til at betale for meget for dine forsikringer. Tag fat i os og få et tjek – måske er der nemme og hurtige penge at spare.

*Vil du alligevel ikke ringes op, så kan du trække dit samtykke tilbage via formularen her.

Læs hvordan vi behandler dine oplysninger i GF Forsikrings persondatapolitik.

Når du udfylder formularen, accepterer du samtidig konkurrencebetingelserne.

undgåoverforsikring2