Få gode råd til ferierejsen 

Se her, hvad du skal huske, før du rejser. Og hvad du skal gøre, hvis du bliver bestjålet, mister ting eller kommer til skade på din ferie

Før du rejser

Print og medbring dit GF-rejsekort. Hvis dit policenummer ikke står på kortet, så husk at påføre det selv. Du kan printe rejsekort her og finde dit policenummer på www.mitgf.dk. På din police kan du også læse, præcist hvad din rejseforsikring dækker og i hvilke lande. Måske har du behov for at udvide dækningen.Læs Udenrigsministeriets rejsevejledning med aktuelle råd og oplysninger til rejsende

✓ Alle i husstanden skal, hvis muligt, medbringe et blåt EU-sygesikringskort på rejsen. Kortet er gratis og kan bestilles på www.borger.dk. Det tager 2-3 uger.

✓ Har du en eksisterende eller kronisk sygdom, så kan det være nødvendigt at få en såkaldt medicinsk forhåndsvurdering, inden du rejser. Det betyder, at det skal afgøres, om du også er dækket (helt, delvist eller ikke), hvis din sygdom kræver behandling under rejsen. Læs mere www.sos.dk

 

 

✓ Hvis du har behov for at have medicin med på rejsen, så vær opmærksom på, at din medicin kan have et andet navn i udlandet. På Udenrigsministeriets side kan du få mere at vide om pillepas eller medicinattest.

✓ Lad de dyre ure og smykker blive hjemme fra ferie. Vi oplever desværre en stigning i tyveri i udlandet. Og udover det ærgerlige i at miste dine ting, er der også den krølle, at indbodækningen i udlandet er begrænset til 10% af forsikringssummen.

✓ Vær opmærksom på, at værdigenstande, fx smykker og penge, ikke er dækket, hvis det ligger i indskrevet bagage, som du har afleveret i check-in skranken. Det gælder også for livsvigtig medicin.

Når du er på ferie giver GF nogen gode råd du kan følge

På rejsen

✓ Tyveri, overfald og hærværk skal anmeldes til det lokale politi ellers dækker forsikringen ikke. Det er vigtigt at få en kvittering for anmeldelsen.

✓ Hvis du mister eller får stjålet dine kreditkort, så ring til din bank og få dem spærret med det samme. Uden for åbningstid kan du ringe til Nets på + 45 44 89 29 29 (Dankort, Visa/Dankort) + 45 44 89 27 50 (Mastercard og Maestro).

✓ Bliver du behandlet af en læge på rejsen, så husk at få en kvittering, hvis du selv betaler for behandlingen.

✓ Hvis din kuffert, rygsæk eller lignende bliver væk eller skadet i flyet eller i bussen, så bed om at få dokumentation fra fly- eller busselskabet.

Hvis du bliver syg eller kommer til skade på rejsen

✓ Vis hospitalet eller lægen dit GF-rejsekort. Der står, hvem de skal kontakte for at få mere at vide om, hvordan din rejseforsikring dækker dig.

✓ Opholder du dig i et EU-land eller i Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz, så husk også at vise dit blå EU-sygesikringskort, når du kontakter et lokalt behandlingssted.

✓ GF's alarmcentral i Danmark er bemandet døgnet rundt. Ring på + 45 70 21 80 80

Har du spørgsmål til dit GF-rejsekort eller generelt til din rejseforsikring, så er du velkommen til at ringe til os på + 45 70 13 80 80

 

 

Få nyheder fra GF Forsikring

Over 150.000 danskere får allerede nyhedsbrev fra os.
Vil du også være med?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev