Gør dit sommerhus forårstjekket

Som sommeren nærmer sig, er det vigtigt at få tjekket dit sommerhus for at sikre, at det er klar til den kommende sæson. Ved at tage hånd om eventuelle problemer eller mangler på forhånd kan du nyde din tid i sommerhuset uden bekymringer og fuldt ud udnytte alt, hvad sommeren har at tilbyde.

Sommerhus - forår

Sådan gør du dit sommerhus forårsklar

Tjek elinstallationerne

Har mus eller andre skadedyr overvintret i dit sommerhus? Tjek efter ekskrementer eller gnavemærker i el-installationerne, og tryk på testknappen på dit HFI/HPFI-relæ for at teste, at det fortsat virker. Finder du skader, så få autoriseret hjælp af en elektriker.

Tjek vandrør og afløb

Har vinteren været hård ved vandrørene i sommerhuset? Tjek for utætheder både før du tænder for vandet, og mens det løber. Hold øje med, om vandmåleren er i gang, selv når du har slukket for vandet. Få hjælp af en autoriseret VVS’er.

Tjek taget

Tag et kig på taget både indefra og udefra. Er der synligt vand nogle steder? Fugtpletter eller råd? Brug også lugtesansen og mærk efter, om det føles klamt og fugtigt. Er der utætheder, skæve, løse, knækkede eller manglende tagsten? Sørg også for at rense tagrender og afløb for nedfaldne grene og blade.

Tjek facade, døre og vinduer

Gå en tur rundt om huset og tjek træværket for fugt, revner og råd.

Gør rent og luft ud

Slut af med en forårsrengøring, hvor du samtidig lufter godt ud. Daglig udluftning er med til at forebygge fugt, råd og svamp indendørs.

3 fordele ved GF's sommerhusforsikring

✓ Mulighed for at få dækket skader, som sker i forbindelse med, at du lejer dit sommerhus ud

✓ 0 kr. i selvrisiko på glas og sanitet og ved skadedyrsbekæmpelse

✓ Vi dækker dit indbo i sommerhuset fx ved pludselige skader og funktionsfejl på elektronik

 

Vores sommerhusforsikring byder på et hav af gode dækninger, du kan sammensætte efter dine behov. Så er du godt dækket, hvis skaden sker - både når du selv bruger huset, og når du lejer det ud.

Er der sket ændringer i dit sommerhus eller i brugen af det? Så lad os tilpasse din sommerhusforsikring, så du trygt kan læne dig tilbage og fokusere på at skabe gode minder.

 

Læs mere om GF's sommerhusforsikring