Passer din forsikring til dine fritidsinteresser?

 

Der findes nærmest uendeligt mange fritidsinteresser.

Nogle af os dyrker motion, andre har mere sjælelige interesser, mange er med på de nyeste elektroniske trends, og nogle samler antikviteter.

 

 

Men uanset, hvad du brænder for, skal du vide, at mange fritidsinteresser faktisk har betydning for dine forsikringer.

Her klæder vi dig på, så du kan nyde dine interesser trygt og sikkert med de rigtige forsikringsdækninger.

Fritidsinteresser og forsikring 2

Ulykkesforsikring er ofte byggestenen

Med en ulykkesforsikring får du erstatning, hvis du pludseligt kommer til skade.

Det kan eksempelvis være, hvis du får en knæskade i forbindelse med din fritidsinteresse. Hvor meget du får i erstatning, afhænger af, hvad du har valgt af dækning.

I den forbindelse er det vigtigt at forholde sig til det, der kaldes méngrad. Du kan vælge mellem 5% (som de fleste vælger), 8% eller 10%.

Jo højere méngrad, du vælger, desto værre skal din skade være, før du får erstatning, omvendt opnår du en lavere pris ved at vælge en højere méngrad.

Vælg mellem heltids- eller fritidsdækning

Med en fritidsdækning til ulykkesforsikringen er du, som navnet indikerer, dækket i din fritid. Den dækker også op til 10 timers erhvervsarbejde om ugen. Har du mere en 10 timers erhvervsarbejde om ugen, bør du overveje at få heltidsdækning i stedet – så er du dækket døgnet rundt, også under erhvervsarbejde.

Sammensæt din ulykkesforsikring

Vælg de rette tilvalgsdækninger

Du kan vælge forskellige tilvalgsdækninger til din ulykkesforsikring. Det er vigtigt, at du har de rette tilvalg, hvis du har bestemte fritidsinteresser.

Du risikerer nemlig, at du ikke kan få erstatning for en eventuel skade, hvis du dyrker ”farlige” fritidsinteresser. 

Der er forskel på fritidsinteresser, da nogle er farligere end andre. Derfor har vi inddelt farlig sport i to kategorier: risikosport og højrisikosport. Du kan se forskellen nedenfor:

Risikosport er fx kampsport, vintersport i udlandet og visse former for cykelsport

Højrisikosport er fx motorsport, luftsport, højdesport, hestesport og vandsport

Læs mere om farlig sport

Fritidsinteresser og forsikring 3

Forskellige interesser, forskellige forsikringer

Fritidsinteresser kommer i forskellige former, og det behøver ikke være forbundet med skader. Dyrker du fx e-sport, kan du være uheldig at få en skade på dit udstyr.

Med en elektronikforsikring som tilvalg til indboforsikringen får du dækket funktionsfejl og pludselige skader på elektronisk udstyr, indtil det er 4 år gammelt. Det kan være rart, hvis du har en dyr gamer-pc, højtalere, bærbar, smartphone eller skærm.

Bevæger du dig ud i den ”virkelige” verden på et elløbehjul er der også et par ting, du skal være klar over.

Sammensæt din indboforsikring

Fritidsinteresser i udlandet er anderledes

Når du dyrker dine fritidsinteresser på rejser, er det ikke nødvendigt, at du køber en tilvalgsdækning, medmindre det er formålet med selve rejsen. Det kan være at stå på ski, klatre i bjerge eller lignende.

Det betyder, at hvis du gerne vil prøve vandsport på ferien, skal du ikke tilvælge noget til din ulykkesforsikring.

Til gengæld skal du købe en rejseforsikring, så du er i sikre hænder, hvis du fx bliver syg, eller bagagen bliver forsinket.

Læs mere om rejseforsikring

Vær opmærksom på ansvarsforsikring

Som del af indboforsikringen får du automatisk en ansvarsforsikring. Den er vigtig, hvis du skal erstatte skader på andre eller deres ting. Fx dækker forsikringen op til 10 mio. kr. ved en personskade og 2 mio. kr., hvis du skal erstatte ting.

Der er dog visse fritidsinteresser, hvor det kræver en særskilt ansvarsforsikring. Det kan være, hvis du går på jagt – her skal du i stedet købe en lovpligtig jagtansvarsforsikring. Det samme gælder, hvis du har en drone, som vejer mere end 250 gram.

Få del i overskuddet

Hos GF er vi ejet af medlemmerne. Det betyder, at du som medlem får del i overskuddet. Det er din garanti for, at du aldrig betaler mere end højst nødvendigt for dine forsikringer. Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre, hvordan vi kan tage hånd om dig og dine fritidsinteresserer.

 

Bestil et uforpligtende forsikringstjek